Tillgänglighets SLA

Constaq (Buybyte) eftersträvar att ha en så hög tillgänglighet på sina publika molnplattformar som möjligt. Om vi inte uppnår och bibehåller servicenivåerna beskrivet i detta SLA så kan du vara berättigad till avdrag på nästa månadsfaktura, se paragraf ersättning.

Datumversion: 2024-10-01

Service level agreement för tillgänglighet

Om Constaq inte uppfyller eller bibehåller de tjänstenivåer som beskrivs i detta tillgänglighets-SLA kan du vara berättigad till kredit från din nästkommande faktura. Se avsnittet finansiell kompensation.

Tillgänglighet är en beräkning av månatlig drifttid – alltså Buybyte molnlagring-tjänstens tillgänglighetstid minus driftstoppstid – som en procentandel av den totala tiden inom en månad, med följande formel:

Constaq strävar efter att upprätthålla så hög tillgänglighet som möjligt för Buybyte molnlagring, hela tiden.

Lagrings SLA

Vi erbjuder följande dataredundansuppsättning i Buybyte molnlagring:

LagringstypRedundans
BuyByte GlacierCeph 3 way replicated
BuyByte TurboCeph 3 way replicated + Extra kopia på extern Ceph

Backup kan konfigureras och aktiveras av kunden med hjälp av externa verktyg eller verktyg som finns i plattformen.

SLA tillgänglighet

Återbetalnings modell:

< 99.9% – 10 % återbetalning

< 95% – 30 % återbetalning

< 90% – 100 % återbetalning

Finansiell kompensation

För att Constaq ska överväga finansiell kompensation måste en ansökan göras genom att kontakta Constaq support på support@buybyte.se senast 1 månad efter den månad som ansökan hänvisar till. Ansökan bör innehålla all relevant information, inklusive detaljerad beskrivning av händelsen samt information om tidspunkten och varaktigheten för avbrottet.

Undantag

a) Detta tillgänglighets-SLA gäller inte om orsaken till avbrottet är felaktig användning från kundens sida eller applikationslagret (se definitioner). I de fall kunden kräver kompensation enligt detta SLA och Constaq börjar en undersökning för att fastställa orsaken (inom 30 dagar) och det visar sig att avbrottet orsakas av kunden har Constaq rätt att ta betalt för de timmar som läggs ned på undersökningen.

b) Åtkomst till kundportalen ingår inte i tillgänglighetsgarantin

c) Planerade servicefönster är undantagna från tillgänglighets-SLA

d) Force Majeure

e) nya funktioner coh tjänster som klassificerats “Pre-general Availability”